De hype om de elektrische step

Iedereen kent hem, de elektrische step. Hij maakt meer en meer uit van ons straatbeeld. Wereldwijd worden de ‘deelsteps’ aangeboden door verschillende bedrijven. In veel steden staan ze aan elke hoek, en kun je ze gewoon met een app gebruiken om zo sneller door de drukte van de stad te geraken. Precies door dit zijn de elektrische steps zo populair. Met de e-steps heb je geen problemen van files in de auto of drukte in het openbaar vervoer.

Een eigen elektrische step kopen is de nieuwe trend. Als je de ‘deelsteps’ echt vaak gebruikt zijn ze gewoon te duur, daarom kopen veel mensen nu hun eigen step. Dit is in de korte termijn duurder, maar spaart wel veel geld in de lange termijn.

Voordelen Elektrische step

De elektrische step biedt veel voordelen. Zoals al gezegd heb je geen last van files of de drukte van het openbaarvervoer. Je bent dus sneller op de gewilde locatie. Als dit nog niet genoeg goede redenen zijn voor een e-step, is het ook goed te weten dat je ermee iets goeds voor het milieu doet. Als je met een e-step naar je werk rijdt, doe je dit CO2-uitstoot vrij.

Deze vervoer alternatieve is ook gelijk veel goedkoper. Je moet niet tanken met dure brandstof. Het enigste dat je moet doen is de e-step aan het eind van de dag opladen, dit zijn dan ook de enigste kosten. Behalve de elektriciteit moet je alleen natuurlijk de e-stepzelf betalen en extra elektrische step onderdelen die je misschien wilt kopen.

Nadelen

Er zijn ook enkele nadelen aan de e-step. Zo is hij nog niet in alle Europese landen legaal. In Nederland bijvoorbeeld is het heel veel werk om je e-step legaal te maken. De wetgeving is in veel landen nog niet duidelijk, maar op dit moment is de Europese Commissie ermee bezig de wetgeving aan te passen. Dit zal veel oplossen en de gebruik van de e-step gemakkelijker en duidelijker maken.