Goed voorbereid op weg

Motorrijden is een heerlijke bezigheid. Echter bent u op de motor ook kwetsbaar. Of u nu bij mooi of minder mooi weer gaat motorrijden. Het is belangrijk dat u goed voorbereid de weg op gaat. Hieronder geven we je een aantal tips.

Motor rijklaar maken

Vooral wanneer je motor een tijdje heeft stilgestaan, is het belangrijk voor je eerste rit de technische staat van je motor te controleren. Denk hierbij aan:

• De lading van de accu
• De bandenspanning
• De vloeistoffen
• De verlichting

Op deze manier verklein je de kans dat je bijvoorbeeld stil komt te staan langs de kant van de snelweg.

Goede motorkleding

Het is belangrijk dat je motorkleding optimale bescherming biedt. Daarnaast moet het ook comfortabel zitten en het oog wil natuurlijk ook wat. Rijd je in je vrije tijd graag motor? Of zet je je motor met name in bij woon-werkverkeer? Vandaag de dag is motorkleding verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Populaire merken zijn: IXS, Richa, Dainese en Rev’it. Deze en andere bekende en minder bekend merken vind je in de kledingshop van Arie Molenaar Motors.

Filegedragscodes

In Nederland is het als motorrijder toegestaan tussen de file door te rijden. Echter bestaan er wel een aantal gedragscodes. Wij hebben de filegedragscodes voor je op een rijtje gezet:

1. Pas je snelheid aan, zodat je rustig door de file rijdt. Er geldt een maximale snelheid van 10 km per uur.
2. Automobilisten kunnen ook in een file wisselen van rijstrook. Wees hier alert op.
3. Wanneer er meerdere motorrijders door de file rijden, is het belangrijk voldoende (minstens twee auto’s) afstand te houden van de motor voor je.
4. Sta je stil in een file? Geef dit dan aan door middel van het aanzetten van je alarmlichten.
5. Voeg in op de rijstrook zodra de file weer op gang komt.

Verder geldt dat u als motorrijder onder andere niet op de vluchtstrook, puntstuk en verdrijvingsvlak mag rijden.