Klimaatplafond: wat is het?

Bent u aan het twijfelen bij het maken van een keuze tussen een centrale verwarming en een klimaatsysteem? Weet u niet zo goed wat het beste werkt? Lees dan gauw verder voor meer informatie.

Klimaatsysteem

Ten eerste de vraag: wat is een klimaatplafond? Een klimaatplafond bestaat uit een metalen constructie waardoor het mogelijk wordt om een ruimte te verkoelen wanneer het warm wordt, maar ook om te verwarmen als het een stuk kouder is. Dit gebeurt door middel van straling, wat ruimte geeft om de stroming van water door te laten waardoor er ook geen tocht problemen ontstaan. 

Voordelen klimaatplafond

Eén van de kenmerkende, en waarschijnlijk wel één van de belangrijkste, voordelen van een klimaatplafond is dat het energiebesparend werkt. Ten eerste werkt het door middel van een waterstroming, maar ook omdat er een groot oppervlak beschikbaar is waardoor er minder energie wordt verbruikt om de watertemperatuur te verwarmen. Zo bespaart u niet alleen energiekosten, maar bespaart u ook energieverbruik in tegenstelling tot een centrale verwarming.

Daarnaast is een klimaatplafond ook gemakkelijk te onderhouden. Behalve het feit dat het vrijwel onderhoudsvrij is, en dus kostenbesparend, is het plafond oppervlak eenvoudig uitneembaar zodat u het kunt reinigen met een speciaal middel ervoor. 

Tot slot, heeft een klimaatsysteem ook gunstige gevolgen voor de gezondheid. Hoe werkt dit dan vraagt u zich nu af? Het werkt als volgt: bij een klimaatplafond komt geen droge lucht vrij zoals bij een radiator bijvoorbeeld. Daarnaast tocht het ook niet en is er ook geen geluidsoverlast. Al met al kunt u op een kantoor rustig aan het werk en kunt u thuis in de avond eindelijk genieten van een goed nachtrust.