Ondernemers hebben toch geen tijd om te boekhouden

boekhouden

Als je ondernemer bent dan is het opzetten en het bijhouden van de administratie een tijdrovende klus. Je moet rekening houden met allerlei verschillende factoren en daarnaast moet je nog een bedrijf runnen. Een factuur verzenden dat kan iedereen wel, maar administratie is zoveel meer dan dat. Alle processen die met je bedrijfsvoering te maken hebben zoals salarisadministratie verwerken en de aangifte inkomstenbelasting indienen zijn meestal taken waar veel ondernemers tegenop zien. Als gevolg hiervan worden deze taken vaak op de lange baan geschoven.

Geef je administratie uit handen


Je kunt (weer) grip op je administratie krijgen met behulp van bijvoorbeeld een administratiekantoor Rotterdam of een boekhouder Schiedam. Zowel je financiele administratie als jouw zorgen laat je los bij het inschakelen van een administratiekantoor Rotterdam of een boekhouder Schiedam. Je weet dan zeker dat je administratie altijd punctueel is en dat het altijd netjes in orde is. Daarnaast kun je niet alleen je administratie uit laten besteden maar ook bijvoorbeeld het debiteurenbeheer. Geen facturen meer die je moet opmaken en verzenden, en je hoeft geen herinneringen meer achter je klant aan te sturen, tussentijdse analyses of rapportages worden allemaal voor jou opgesteld. Alle financiele stress wordt je op die manier uit handen genomen en dit bespaart jou natuurlijk tijd, energie en geld. Zo kun jij jezelf weer bezig houden met het gedeelte van ondernemen waar jij voor gemaakt bent en je focussen op de ontwikkeling van je bedrijf.

Waarom een boekhouder nemen als ondernemer zijnde?

Je bent een eigen bedrijf begonnen en je bepaalt zelf waar je werkt, hoeveel je werkt en wanneer je werkt. Dit brengt natuurlijk onafhankelijkheid, zelfstandigheid en discipline met zich mee. Vaak zoeken ondernemers dit ook met betrekking tot de boekhouding. Als jij ook je tijd liever wilt investeren in het laten groeien van je bedrijf dan doe je er absoluut niet verkeerd aan om een boekhouder Schiedam in dienst te nemen.

Een boekhouder kan meer voor je betekenen dan alleen maar het besparen van kostbare tijd. Met een boekhouder of een administratiekantoor Rotterdam weet jij ook zeker dat je altijd van de actuele belastingvoordelen profiteert. Je hoeft je geen zorgen te maken voor boetes van de fiscus of over naheffingen, omdat je zeker weet dat jouw boekhouder jouw administratie goed heeft ingevuld. Zo verdien je de investering van het uitbesteden van je boekhouding ook weer snel terug.