Effectieve manieren om je bedrijf te promoten

Laten we er niet omheen draaien, ieder bedrijf heeft promotie nodig als het om het werven van nieuwe klanten gaat. Maar bij promotie kun je al snel een misstap maken waardoor je waardevol marketingbudget uitgeeft aan de verkeerde reclamemiddelen. In dit blog bespreken we daarom een aantal effectieve manieren om jouw bedrijf te promoten. Doe er je voordeel mee.

Gevelreclame

Gevelreclame is de oplossing om een onherkenbaar pand om te toveren tot een herkenbaar bedrijfspand. Alleen daarom al is gevelreclame de investering waard. Enerzijds zorgt het ervoor dat bestaande klanten je makkelijker kunnen vinden. Anderzijds zorgt het ervoor dat je voorbijgangers die tot je doelgroep behoren triggert om bij je binnen te stappen of om je website te bezoeken.

Gevelreclame is in verschillende vormen mogelijk

  • Doosletters
  • Freesletters
  • Lichtbakken
  • Spandoeken
  • Reclameborden

Afhankelijk van je doel en je persoonlijke voorkeuren is de ene vorm van gevelreclame beter dan de ander. Doosletters en freesletters zijn bijvoorbeeld zeer effectief als je op een stijlvolle manier je bedrijf wil promoten en als het belangrijk is dat ook als het donker is je reclameboodschap nog steeds zichtbaar is.

Lichtbakken zijn met name geschikt voor winkels. Je kunt de lichtbakken op een kopse kant tegen de gevel monteren, zodat het winkelend publiek al van een grote afstand kan zien waar je gevestigd bent.

Spandoeken zijn ideaal als je vaak een andere reclameboodschap wilt communiceren. Dit is ook de reden voor het feit dat veel tuincentra en bouwmarkten gebruikmaken van spandoeken.

Reclameborden zijn zeer geschikt voor het communiceren van je diensten. Je ziet ze bijvoorbeeld bij fitnesscentra. Op een reclamebord kun je precies aangeven welke groepslessen je bijvoorbeeld aanbiedt.

Autoreclame

Autoreclame is al jarenlang een zeer effectieve manier om je doelgroep te bereiken als je veel tijd op de weg doorbrengt. Overal waar je jouw voertuig parkeert en waar je langs rijdt, maak je letterlijk reclame voor het bedrijf.

Met name autobestickering is een zeer populaire vorm van autoreclame. Bij autobestickering wordt een gedeelte van de auto beplakt met een reclameboodschap. De investering is zeer gering, vaak maar een paar honderd euro. Terwijl de levensduur van de bestickering meerdere jaren is. Het bereik is daardoor relatief groot als je het afzet tegen de kosten.

Naast autobestickering zijn er nog andere vormen van autoreclame. Denk bijvoorbeeld aan magneetborden. Magneetborden zijn echter een goedkoop ogende oplossing van autoreclame en alleen een aanrader als je regelmatig een andere boodschap wilt communiceren of als je in je vrije tijd liever geen reclame wilt maken voor jouw bedrijf.

Verder is er ook nog carwrapping. Met carwrapping wordt de gehele auto ingepakt met folie. Dit is een arbeidsintensieve klus waardoor de prijs van carwrapping een stuk hoger ligt dan bij autobestickering het geval is.

Kies daarom alleen voor carwrapping als je de auto in zijn geheel in de huisstijl van je bedrijf wilt omtoveren. Voor de meeste bedrijven is dat niet nodig.

Laat een reclamebedrijf jouw boodschap ontwerpen

Reclameboodschappen bedenken is een vak. Laat het daarom aan professionals over om een reclameboodschap voor jouw bedrijf te bedenken die je vervolgens door een signspecialist laat ontwerpen.