Manieren om van je wietverslaving af te komen

Alle vormen van drugs kunnen verslavend zijn. Zo is het ook mogelijk dat je verslaafd wordt aan wiet. Een wiet verslaving is minder erg dan een hard drugs verslaving. Dit wilt niet zeggen dat een wiet verslaving niet erg is. Van sommige soorten wiet kun je een stuk vrolijker worden. Daarnaast heb je ook een soorten wiet waar je juist rustiger van wordt. Door de wiet kun je even je problemen ontvluchten en dingen een stuk meer loslaten. Als je veel wiet rookt of op een andere manier in je lichaam krijgt, kan je verslaafd worden aan de wiet. Dit is erg vervelend en als dit bij jou het geval is dan is het slim om hier vanaf te komen. 

Geef niet op en zet door

Als je van de wiet wilt afkicken is het handig om door te zetten. Als je zelf niet doorzet en er echt achter staat zal het niet mogelijk zijn om van de wiet af te kicken. Daarom is het belangrijk om een doel te stellen. Doordat je een doel stelt kun je jezelf belonen bij het behalen van een doel dat je hebt behaald. Om blowen uit je hoofd te krijgen kun je bijvoorbeeld alle nadelen opschrijven van het blowen. Je voelt je bijvoorbeeld erg slap en het beschadigd je lichaam. Als je stopt met blowen kun je afkickverschijnselen krijgen. Deze verschijnselen dien je al van te voren goed onder controle te houden. Zo kun je blowen vervangen door het eten van een lekkere cracker. Als je blowen wilt vervangen met eten is het handig om gezond eten te hebben. Zo voorkom je dat je aankomt. 

Lukt het niet om zelf af te kicken?

Afkicken wiet kan erg moeilijk zijn als je zelf niet doorzet. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat mensen in de omgeving wiet gebruiken. Het is dan erg moeilijk om niet in de verleiding te komen terug te vallen in oude gewoontes. Als dit eenmaal is gebeurd is het handig om hulp te zoeken. Het betekent namelijk dat je niet in staat bent om zelf van de wiet af te kicken. Zorg er dus voor dat je de juiste hulp zoekt zodat je zo snel mogelijk je leven weer goed op de rit hebt. 

Hulp van een afkickkliniek 

Als je veel blowt en hier zelf niet van kan afkicken is het verstandig om je aan te melden bij een afkickkliniek. Door je aan te melden bij een afkickkliniek dwing je jezelf om onder hulp van professionele hulp te stoppen met het roken van wiet. Een afkickkliniek kun je op meerdere locaties vinden. Zo kun je bij jou in de omgeving hoogstwaarschijnlijk ook een afkickkliniek vinden. Hierdoor is de stap minder moeilijk om te maken. Een afkickkliniek moet je niet zien als een gevangenis. Dit is het namelijk ook totaal niet. Je hebt veel leuke activiteiten die je kan doen in een afkickkliniek. Hiernaast krijg je therapie die er voor zal zorgen dat je afkickt van de wiet.