Tips voor een bijeenkomst bijwonen

Heeft je baas je gevraagd om een bijeenkomst bij te wonen? Het aantal personen op een bijeenkomst kan variëren van tientallen tot honderden mensen. Dit kan enigszins zenuwslopend zijn. Vooral wanneer je een introvert persoon bent en niet snel met vreemde mensen contact maakt. In deze blog vertellen wij wat je het beste kunt doen. De onderstaande tips zullen je zeker helpen bij het bijwonen van de volgende bijeenkomst!

Voorafgaand aan de bijeenkomst

Dit is wat je voor de bijeenkomst kunt doen:

• Ontdek wie er nog meer naar de bijeenkomst gaan. Het zien van een bekend gezicht, zal je ongemak helpen te verlichten.
• Maak jezelf vertrouwd met de inhoud van de bijeenkomst. Bekijk welke onderwerpen worden besproken en lees je in. Hoewel je tijdens de bijeenkomst veel zult leren, is het handig als je iets weet over het onderwerp.
• Probeer erachter te komen of de sfeer van de bijeenkomst formeel of casual is. Pas je kleding hierop aan.
• Is de bijeenkomst op een locatie waar je nog nooit bent geweest? Zorg ervoor dat je weet waar je moet zijn, zodat je op tijd bent.

Tijdens de bijeenkomst

Dit is wat je tijdens de bijeenkomst kunt doen:

• Zet de eerste stap en stel je voor aan anderen. Bedenk zij zich hetzelfde kunnen voelen en misschien opgelucht zijn dat je de eerste stap maakt.
• Vergeet niet te lachen. Met een vriendelijke uitstraling zul je er benaderbaarder uitzien. Mensen voelen zich sneller op hun gemak en komen sneller naar je toe.
• De meeste mensen houden ervan om over zichzelf te praten. Zorg ervoor dat mensen die je ontmoet naar hun werk, leven (zonder al te persoonlijk te worden) en hobby’s vraagt.

Na de bijeenkomst

Dit is wat je na de bijeenkomst kunt doen:

• Het leggen van nieuwe contacten heeft geen zin als je die contacten niet onderhoudt. Door contact te onderhouden met mensen die je hebt ontmoet, wordt het bijwonen van de volgende bijeenkomst gemakkelijk. Zij zullen waarschijnlijk ook aanwezig zijn op de volgende bijeenkomst.