Videoproductie uitbesteden

video produceren

Volgens een recent onderzoek zal er het komende jaar sprake zijn van een toename van freelancen en onafhankelijke outsourcing van een verscheidenheid aan zakelijke taken. Het is een trend die al vele jaren groeit en zal voortduren naarmate technologische verbeteringen de efficiëntie verhogen en de kosten verlagen.

Jouw bedrijf heeft waarschijnlijk een of meer functies uitgebuit. Dus waarom zou je ooit overwegen om jouw video’s alleen te produceren? Hier zijn drie voordelen van het uitbesteden van videoproductie.

Je vermijdt de initiële kapitaaluitgave

Sommige bedrijven hebben in het verleden geprobeerd een eigen intern videoproductieteam op te zetten. Het doel was om volledige controle te houden over de apparatuur en de beschikbaarheid van mensen.

Het probleem is dat dergelijke apparatuur onbetaalbaar is. Nadat je camera’s, microfoons, bewerkingssoftware, verlichting en andere productieapparatuur hebt aangeschaft, moet je een studio opzetten met de juiste stroombronnen, geluidsisolatie en andere vereisten. Outsourcing stelt je in staat al deze kosten te vermijden.

Je betaalt niet voor downtime

Elk intern productieteam is alleen nuttig als het video-inhoud genereert. Er zullen heel zeker gevallen zijn waarin werknemers geen taken zullen hebben om aan te werken, maar ze zullen nog steeds betaald worden.

Zelfs als je mensen per uur betaalt, moeten ze hun faciliteiten nog steeds onderhouden en hun apparatuur onderhouden, iets waar je je geen zorgen over hoeft te maken als je uitbesteedt. Bovendien wordt je, wanneer je een productieteam betrek, alleen de uren in rekening gebracht die zij aan jouw projecten werken.

Je hebt nu toegang tot een groter team

Bedrijven die fulltime videoproductie personeel willen inkrikken of niet in dienst willen nemen, kunnen proberen marketing vertegenwoordigers of verkopers te identificeren als hun ‘intern’ mediapersoneel. Wat er gebeurt is dat deze mensen overwerkt zijn tot het punt dat ze niet in staat zijn om beide werk goed te doen.

Productiebedrijven kunnen daarentegen gebruik maken van en/of rekruteren waar ze ook maar nodig hebben om aan je video te werken. En in plaats van te proberen om veel hoeden tegelijk te dragen, zullen deze bemanningsleden zeer bedreven zijn in het vervullen van hun aangewezen verantwoordelijkheden.

Je hebt toegang tot geavanceerdere productieapparatuur

Videoproductie wordt doorgaans gezien als een kostenplaats in de meeste bedrijfsinstellingen. Als gevolg hiervan kan het verkrijgen van toestemming om apparatuur bij te werken of nieuwe software aan te schaffen een tijdrovende en moeilijke procedure zijn, wat betekenen ​dat deze instellingen zelden over de meest actuele technologie beschikken.

Omdat productiebedrijven zichzelf promoten als videospecialisten, is het van cruciaal belang om op de rand van de productietechnologie te blijven.

Bron: www.diepzeekonijn.nl