Wat zijn WLAN netwerken?

Waarschijnlijk heeft u al eens van Wireless oplossingen zoals WLAN of Access points gehoord. Maar wat is Wireless LAN nu precies? Een WLAN-netwerk is net als een Wi-Fi-netwerk, behalve dat het bestaat uit een heleboel draadloze apparaten. In principe werken WLAN-apparaten met dezelfde netwerkprotocollen, dus ze werken net zo goed als WiFi-apparaten. Maar WLAN heeft het voordeel dat het communicatie mogelijk maakt tussen 2 of meer apparaten alsof het 2 verschillende Wi-Fi apparaten zijn. WLAN is één van de meest veilige methodes van draadloze communicatie. Hoewel de informatie door elke afluisteraar kan worden onderschept, zelfs al gaat het om een kleine hoeveelheid, is het een enorm voordeel als het om veiligheid gaat. 

Verschillende technologieën

Zijn ze allemaal hetzelfde, of maken ze gebruik van verschillende technologieën? Verschillen Wireless oplossingen per merk, grootte, snelheid en protocol? Wireless Local Area Networks of WLAN’s verschillen in de technologie die wordt gebruikt om de twee uiteinden met elkaar te verbinden en gebruik maken van Access points. Verschillende WLAN’s maken gebruik van totaal verschillende technologieën om de veiligheid en betrouwbaarheid van de draadloze netwerken te garanderen. Draadloze lokale netwerken (WLAN’s) zijn netwerken die gebruik maken van WiFi of Bluetooth om apparaten te verbinden met een centraal punt. Het draadloze signaal wordt door de lucht vervoerd om de apparaten met elkaar te verbinden. 

Protocollen

Wireless oplossingen zoals Access points hebben de toekomst. Als u een WLAN-netwerk hebt, kunt u gemakkelijk informatie delen met al uw familie en vrienden. Natuurlijk, als je in het buitenland bent, kun je WLAN-netwerken alleen thuis en op kantoor gebruiken. Het WLAN is een netwerk van apparaten die met elkaar kunnen communiceren via draadloze technologie. In principe bestaat het uit 1 of meer LAN-kaarten die in een draadloze router kunnen worden gestoken. WLAN gebruikt verschillende protocollen om met elkaar te praten. De belangrijkste protocollen zijn Carrier Sense Multiple Access with Collision Detection (CSMA/CD), Link-local Multicast (LLM) en Point-to-Point (PPP).