Wat kan een dakdekker voor je betekenen in de winter?

Terwijl de meeste huiseigenaren ernaar streven om hun lekkende daken in de zomer te repareren, is reparatie van je dakbedekking in de winter altijd beschikbaar wanneer je het nodig hebt. Afgezien van enkele materiële beperkingen, is het installeren van dakbedekking in de winter net zo eenvoudig als in de zomer.

Laat je dakbedekking op tijd maken

En het is de moeite waard om je dakbedekking te repareren of te vervangen als het buiten regent of sneeuwt. Zelfs met kleine lekkages kan de consistente regenval en vochtigheid in Nederland grote schade aanrichten aan de structurele integriteit van het dak als geheel. Als je dak bijvoorbeeld lekt, kan het uitzetten en inkrimpen van dakbedekkingsmaterialen die optreden als gevolg van bevriezing en ontdooien het verergeren en kunnen er zelfs nog meer lekken optreden.

Werken dakdekkers in de winter?

Dit is het korte antwoord: ja! Terwijl je je misschien afvraagt ​​of het gevaarlijk is dat dakdekkers onder regenachtige en ijsachtige omstandigheden boven op je huis zwoegen, wees dan gerust. Een dakdekker moet net als iedereen in de wintermaanden werken, en sommige dakdekkers geven eigenlijk de voorkeur aan koude omstandigheden, omdat de hitte in de zomer veel vergt van een dakdekker. Als het 30 graden buiten is, is het 35 op je dak. Over ellendig gesproken.

Informatie over dakbedekking reparaties in de winter

Laten we nu naar de kern van het probleem kijken. Dakbedekkingsmaterialen gedragen zich allemaal verschillend in omstandigheden lager dan 0 graden. Er zijn soorten materialen die niet in deze omstandigheden moeten worden geïnstalleerd en sommige die op elk moment van het jaar kunnen worden geïnstalleerd, ongeacht het weer. Dit is wat je moet doen, afhankelijk van het dakbedekkingsmateriaal van je huis:

Platte daken

Platte daken in de winter zijn meestal moeilijker te repareren. Er zijn eigenlijk slechts twee platte daksystemen die in de winter goed kunnen worden geïnstalleerd. PVC (Polyvinylchloride) en TPO (Thermoplastische Olefin). Deze thermoplastische platte dakbedekkingsproducten met één laag, zijn mechanisch geïnstalleerd en naden worden gelast met hete lucht in plaats van met lijm.

Installatie van rubberen dakbedekking

Rubberen daken, het alternatief voor deze systemen, mogen niet worden geïnstalleerd bij temperaturen onder de 0 graden, omdat de lijmen die deze afdichten, bevriezen en niet hechten. Aannemers die zeggen dat ze rubberen dakbedekking projecten kunnen en zullen uitvoeren negeren suggesties van fabrikanten en doorgaan met dit project kan leiden tot daklekkage en ongeldige garanties. Dus, het is een goed idee om in de winter dak vervanging uit te stellen, als je een rubberen dak wil, totdat het een beetje warmer wordt.

Asfalt dakbedekking

Asfalt dakbedekking is het meest gebruikte materiaal voor schuine daken en kan in de winter worden geïnstalleerd, maar voorzichtigheid is geboden door dakdekkers die het installeren. Ze moeten oppassen dat ze niet buigen en het grind breken. Omdat asfaltdaken afhankelijk zijn van een goede afdichting tussen de overlappende dakbedekking, waarvoor warmte van de zon nodig is om te hechten, sluiten deze materialen vaak niet goed totdat het weer warm wordt. Hierdoor de dakbedekking eraf vallen of lekken.

IJs en dakbedekking

Hoewel onze wintertemperaturen over het algemeen mild zijn, is asfalt dakbedekking ook gevoelig voor ijsdammen, grote ijsformaties langs de dakrand van daken veroorzaakt door slechte ventilatie of ontoereikende isolatie op de zolder. IJs- en waterafschermingsmembranen zijn een uitstekende methode om lekken in de ijsdam te voorkomen, maar het vereist ook de warmte van de zon om goed op de dakbedekking te blijven hangen, dus kunnen enkele van dezelfde tekortkomingen van toepassing zijn.

Metalen dakbedekking in de winter

Metalen daken, kunnen in de winter worden geïnstalleerd zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Koude omstandigheden hebben geen invloed op metalen daken, omdat ze niet barsten als gevolg van onjuist gebruik. Ze zijn ontworpen om uitzetting en samentrekking mogelijk te maken, dus de buitentemperaturen zullen geen verschil maken. Zorg ervoor dat je een hoogwaardige, ademende synthetische onderlaag gebruikt om vocht te bestrijden dat wordt veroorzaakt door slechte ventilatie en upgrade altijd de in- en uitlaatventilatie waar mogelijk. Of je nu winter dakherstel of -vervanging nodig hebt, mentale daken zijn veilig gedurende elk seizoen.

Een dakdekker in de winter nodig?

Alle dakbedekking moeten in elk seizoen uitvoerig worden besproken met een vertrouwde dakdekker om veelvoorkomende problemen en het vroegtijdig falen van het dak te voorkomen. Neem contact op met een dakdekker voor dakreparaties of -vervanging tijdens de wintermaanden, of voor alle dakbedekkingsdiensten die je nodig hebt.