Wat zijn de mogelijkheden met autobelettering?

Niets is beter dan autobelettering om je droomauto of vrachtwagen te verfraaien. Er zijn een grote verscheidenheid aan autobestickering beschikbaar op de markt en je kunt eenvoudig kiezen voor degene die je persoonlijkheid en creativiteit vastlegt. Van verschillende vinylkleuren tot grafische stijlen en ontwerpen, er zijn bijna eindeloze mogelijkheden als het gaat om autobelettering.

Soorten autobelettering

De ontwerpen van autobelettering kan variëren van eenvoudige vinylstrepen, vinyltekens tot complete digitaal afgedrukte afbeeldingen. De meeste vrouwen houden van prachtige vormen, zoals bloemenplaatjes, insectenstickers, dieren, landschappen en tapijtpatronen, terwijl mannen hun auto graag versieren met extremere ontwerpen, jachtstickers, vlamstickers en stickers met racethema’s. Tieners houden van een flashier uiterlijk dat kan worden bereikt met complete afbeeldingen op de auto. Deze autobelettering kunnen van elk aangepast ontwerp zijn of zelfs van foto’s.

Hoe wordt autobelettering gemaakt?

Het beeld wordt digitaal afgedrukt op grote vellen op buitenvinyl en vervolgens aangebracht op het oppervlak van de auto, waarbij het overtollige materiaal rond de deuren en ramen wordt weggesneden. Dit proces transformeert het voertuig naar een bijna levensecht of levend voertuig. Zolang je beschikt over een beeld van hoge kwaliteit met een hoge resolutie dat zonder vervorming kan worden uitgebreid om op je auto te passen, zijn de eindresultaten adembenemend.

Letters op auto’s

De meeste auto’s die je op de markt vindt, worden meestal geleverd met berichten en niet met afbeeldingen. Vrachtwagenbelettering en autobelettering zijn erg populair voor kleine bedrijven om hun bedrijf economisch te adverteren. Deze meer commerciële toepassingen maken voornamelijk gebruik van vinyl-opschriften en eenvoudige logo’s. Omdat deze graphics betaalbaarder zijn, gebruiken mensen ze graag op boten, fietsen, vrachtwagens, helmen, ramen, spiegels en vele andere gladde oppervlakken.

Het plaatsen van autobelettering

Vinyl auto graphics en vinyl belettering worden beschouwd als de beste auto stickers, en zijn zeer eenvoudig aan te brengen. Zo maken vinyl belettering en afbeeldingen een slimme keuze voor doe-het-zelf-toepassingen. De vinylafbeeldingen worden vooraf op afstand van elkaar geplaatst met overdrachtstape over de afbeeldingen om de letters uitgelijnd te houden, wat van pas komt in de toepassing. Zodra de overdrachtstape is verwijderd, lijken de letters of afbeeldingen erop te zijn geschilderd. Deze vinylafbeeldingen zijn extreem duurzaam en kunnen in de auto worden gewassen. De meeste vinylstickers blijven 5-10 jaar of langer zitten. Vinylstickers kunnen ook in omgekeerde richting worden aangebracht en op de binnenkant van vensters worden aangebracht, waardoor elke kans op schade door weersinvloeden wordt geëlimineerd.

Weestbestendige autobelettering

Moderne techniek is ook gekomen met autobelettering die UV- en weerbestendig zijn. Speciale films en inkten zorgen er nu voor dat je autobelettering nog langer mooi blijven. Deze dragen bij aan de initiële kosten van de sticker, maar als je van plan bent op een meer permanente locatie voor je vinylafbeeldingen, zijn ze het zeker waard. Veel online autobeletteringshops bieden online ontwerptools waarmee je de letters en afbeeldingen kunt ontwerpen, bekijken en kopen, zonder ooit je huis of kantoor te verlaten.

Reflecterende autobelettering

Er zijn veel typestijlen en kleurkeuzes beschikbaar om te voldoen aan de eisen van elke smaak en autobelettering. Als je je boodschap echt duidelijk wilt maken, kun je kiezen voor reflecterende grafische afbeeldingen en belettering. Dit is de perfecte manier om je boodschap luid en duidelijk te maken omdat ze ’s nachts opvallen en sprankeling toevoegen aan dagtoepassingen. De nieuwste zijn uitgerust met digitale kleurenafdruktechnologie in kleur om aan je specifieke eisen te voldoen. Deze zorgen voor de levendigheid van je voertuigen overdag en ’s nachts. Dit is echt nuttig als het gaat om promotionele doeleinden. Reflecterende vinylafbeeldingen helpen de botsing tijdens de nacht tot wel veertig procent te verminderen.

Voordelen autobelettering

Er zijn verschillende voordelen van het aanbrengen van autobelettering en autobestickering op je voertuig. Hier zijn enkele van de voordelen die het toepassen autobelettering en autobestickeringop je voertuigen:

Decoratie

Gewoon om je voertuig te verfraaien, om het uniek te maken en op te vallen. Voeg je persoonlijkheid toe of toon deze aan mensen die langskomen. Een aantrekkelijke autobestickering zal de hoofden zeker doen keren.

Ongevallenpreventie

Voeg veiligheid toe met behulp van reflecterende vinylletters en reflecterende afbeeldingen. Gebruik reflecterende autobelettering en je kan de kans op botsingen tijdens de nacht verminderen.

Promotie

Je kunt je bedrijf promoten met behulp van autobelettering en autobestickering op je auto, busjes of vrachtwagen. Deze grafische afbeeldingen kunnen worden toegepast op de carrosserie van het voertuig of gewoon op de ramen. Raamstickers zijn de meest voorkomende vorm van autobestickering.