Elektrische stoelen en de voordelen ervan

Een comfortabele fauteuil om lekker in te relaxen is tegenwoordige in elke woonkamer wel te vinden. Veel mensen hebben minstens een zo’n stoel in huis en wie moeite heeft met delen, zal er meerdere hebben aangeschaft. Voor mensen die moeilijk te been zijn, gewrichtsproblemen hebben of gewoon net wat meer gemak willen dan bij een gewone relaxfauteuil wordt geboden, kan een fauteuil aanschaffen die je helpt bij het opstaan. Wanneer een relaxstoel elektrisch wordt geleverd, dan is de stoel uitgerust met een motortje die de stoel verticaal kan laten bewegen.    

Verschillend aantal motoren

Een elektrische sta op stoel kan met een verschillend aantal motoren worden geleverd. Bij de modellen die geleverd worden met een enkele motor, helpt de stoel je bij zowel het opstaan als zitten. De motor beweegt de stoel alleen in verticale positie. Nadeel hierbij is vaak dat de rugleuning zich hierbij ook verplaatst. Bij stoelen die voorzien zijn van twee of drie motoren is er een aparte motor voor de rug en kan de stoel ook geheel horizontaal worden geroteerd. Bij de aanschaf van een elektrische stoel, is het dus belangrijk dat je het doel waarvoor je de stoel wilt gebruiken goed voor ogen houdt. Wil je de stoel met name gebruiken om te relaxen tijdens  het televisie kijken, dan is een eenvoudig model met een enkele motor heel geschikt. Wil je echter ook een dutje kunnen doen in de relaxstoel, dan is een model met twee of drie motoren aan te bevelen.

Verschillende materialen, designs en prijzen

Sta-op stoelen zijn beschikbaar in de meest uiteenlopende kleuren en designs. De prijs is sterk afhankelijk van de functie van de stoel en het aantal motoren. Kenmerkend voor de betere st-op stoelen is dat deze zich moeiteloos aan uw lichaam aanpassen. Je zakt er als het ware in weg en het materiaal past zich aan uw lichaamsomvang aan. Het prettige aan de materialen die bij een degelijke sta-op stoel worden gebruikt is dat bij het verzitten het materiaal zich opnieuw een weg rond je lichaam weet te vinden. Je kunt dus zitten, verzitten en zelfs de benen en voeten op de stoel nemen. Het materiaal van de relaxstoel zal je moeiteloos een optimaal gevoel geven.

Een elektrische sta-op stoel op maat laten maken

Je kunt elektrische sta-op stoelen bij verschillende online webwinkels kopen. Je hebt hierbij keuze uit allerlei designs en nadat je de stoel hebt bestelt mag je die vaak de volgende dag al verwachten.  Wie echter optimaal gebruik wil maken van de mogelijkheden die een relaxstoel te bieden heeft, kan ervoor kiezen een elektrische relaxstoel op maat te laten maken. Je hebt dan een stoel die letterlijk voor jou is gemaakt. Je maten worden opgenomen en je kunt uiteraard kiezen uit verschillende stoffen. Ook kun je aangeven welke standen de stoel moet kunnen aannemen, zodat daarmee het aantal motoren kan worden bepaald. Natuurlijk betaal je voor een op maat gemaakte elektrische relaxstoel meer dan wanneer je deze bij een webwinkel bestelt. Maar je hebt dan wel een stoel waar je jaren mee vooruit kunt!