Verschillende soorten grasmaaiers

Wie een klein gazon voor de deur heeft, kan vaak prima uit de voeten met een eenvoudige handgrasmaaier. Voor mensen die een wat groter gazon te onderhouden hebben, zijn er grasmaaiers met een motor. En wie een zeer grote oppervlakte moet maaien gebruikt vaak bij voorkeur een grasmaaier waar men op kan zitten. Het oppervlakte, maar ook de snelheid waarmee je het gras wilt maaien, bepalen vaak welk soort grasmaaier aangeschaft wordt.

Het is weer tijd om het gras te maaien

Voor de een is het maaien van het gazon een uitdaging, de ander vindt het een relaxte bezigheid. Vast staat dat het gras in ieder geval gemaaid moet worden  om ervoor te zorgen dat je tuin er verzorgd uit blijft zien en onkruid geen kans maakt zich te nestelen. Gras dat te lang is laat geen zonnestralen door. Hierdoor heeft onkruid en mos alle mogelijkheid zich te ontplooien die soms behoorlijk hardnekkig zijn en zich lastig laten verwijderen. Daarnaast is het maaien van gras belangrijk om kale plekken in het gazon te voorkomen. Ook hier speelt de zon weer een rol, want daar waar geen zonnestralen kunnen doordringen, zal geen nieuw gras groeien. Doorgaans is het aan te bevelen om gras eenmaal per week te maaien. In de zomer kan men dit beperken tot eens in de 14 dagen. In de koude maanden is gras maaien niet nodig.

Grote oppervlakten maaien

De meeste mensen hebben een kleine tuin en gebruiken een handmaaier om het gazon te maaien. Een handmaaier met een motor is hierbij handig, aangezien je daarbij het zware werk echt aan de grasmaaier overlaat. Maar zoals gezegd zijn er mensen die gras maaien gewoon een zeer relaxte bezigheid vinden. Zij zullen dan ook de voorkeur geven aan een handmaaier. Heb je een riante tuin of een zeer groot oppervlakte om te maaien, dan is het handiger om ook een ander soort grasmaaier te gebruiken. Een zitmaaier bijvoorbeeld is super handig, omdat deze hetzelfde voordeel heeft als een elektrische handmaaier: het apparaat doet al het werk voor je. De husqvarna zitmaaier bijvoorbeeld heeft een maaidek dat aan de voorzijde is gemonteerd. Hierdoor heb je uitstekend zich op het gazon en kun je ook heel makkelijk de hoeken van het gazon maaien. Bij veel andere modellen zitmaaiers, bevindt het maaidek zich onder de maaier en moet je alsnog de hoeken van je gazon met een handmaaier bewerken.

Andere grassoorten en struiken maaien

Er zijn tientallen grassoorten en ondanks dat ej de meeste heel goed met een grasmaaien kunt aanpakken, zijn er soorten waarbij het gebruik van een bosmaaier veel handiger is. Ook hier biedt een product van Husqvarna weer uitkomst! De Husqvarna bosmaaier is namelijk niet alleen heel goed in het maaien van hoog gras en zelfs struiken, maar ook nog eens ergonomisch ontworpen. Hierdoor zul je tijdens het gebruik van het apparaat geen last krijgen van je schouders. Het toestel is verder uitgerust met een automatische terugkeerfunctie. Schakel je het toestel uit, dan keert de maaier zich terug naar de startpositie. Handiger kan het eigenlijk niet!