Feest organiseren: verschillende concepten

Is het jouw beurt om een groots feestje te organiseren, of het nu een verjaardag is of een gezellig diner met de hele familie, en ben je op zoek naar ideeën? Lees dan gauw verder voor nieuwe en bijzondere concepten om er een onvergetelijke nacht van te maken.

Catering en entertainment

Wanneer je een feest gaat organiseren, of het nu een klein feestje is of een grote feest, dan zijn catering en entertainment wel zaken die goed geregeld moeten zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je gasten met een lege maag naar huis gaan en je wilt zeker ook niet dat ze rustig blijven zitten of staan. Normaliter zou je dan een cateraar inhuren zodat er voldoende eten en drinken is en natuurlijk ook een dj om de sfeer te creëren en uiteraard die ook te behouden. Echter, mocht je een stapje verder willen gaan, dan kun je daar verder meer over lezen!

Dinnershow

Ben je dit jaar de host en organiseer je een feest voor familie en vrienden, maar ben je het standaard concept van koken en gezellig zitten een beetje zat? Dan is een dinnershow wellicht een optie.

Wat is een dinnershow? Dit is kortgezegd een diner met hapjes en drankjes dat wordt omgetoverd tot een feest waar je kunt genieten van het gezelschap van je vrienden en familie onder het genot van entertainment. Hierbij kun je denken aan dansers die een stuk opvoeren of bijvoorbeeld een show met zang en natuurlijk nog veel meer.

Walking dinner

Naast de dinnershow, heb je ook nog eens de keus uit een walking dinner. Hier hoef je niet per se op een aangewezen zitplaats te zitten, maar kun je gerust kletsen met de gasten die je hebt uitgenodigd terwijl de hapjes worden geserveerd. Dit gebeurt dan in of kleine glaasjes of bordjes, zodat het lekker praktisch blijft.

Wat ook leuk is aan zo een walking dinner is dat er een thema te kiezen valt. Dit houdt in dat de gerechten op elkaar zijn afgestemd en dat je zo een variërend menu hebt om te presenteren!