Hoge rekeningen nagelsalon? Doe het voortaan zelf!

Je nagels lakken is iets dat op een zorgvuldige manier moet gebeuren. Oude lak moet verwijderd worden en de nagel moet goed schoongemaakt worden. Daarnaast moeten de nagels netjes geknipt worden en de nagelriemen moet los worden gemaakt. Je nagels lakken doe je om er goed uit te zien, maar ook vooral  om jezelf goed te voelen. Door de kleur van de lak geef je jezelf een stoere of juist meer elegante uitstraling.

De juiste kleur nagellak kiezen

Het kiezen van de juiste kleur is dan ook een van de belangrijkste dingen waarop je moet letten bij het lakken van je nagels. Bij de nagelsalon kun je verschillende kleuren proberen, voordat je een definitieve keuze maakt. Thuis heb je daar vaak de mogelijkheid niet voor Bevalt de kleur je niet, dan zul je opnieuw je nagels moeten lakken. Je nagels lakken bij de nagelsalon kan echter een prijzige aangelegenheid zijn. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om de nagels gewoon zelf te lakken met behulp van een gellak lamp. Hierbij maakt men gebruik van gellak, een combinatie van stoffen die hard worden wanneer ze onder een UV-verlichting worden gehouden. Een ideale oplossing voor mensen die liever het lakken van de nagels zelf willen willen doen. Om geld te besparen, maar ook omdat het helemaal niet zo moeilijk is om gellak te gebruiken. Het vergt alleen wel wat meer tijd dan gewone nagellak.

Gellak aanbrengen

Voordat je de gellak kunt aanbrengen, zul je eerst de nagels moeten vijlen. Vervolgens doe je er verstandig aan de nagels te polijsten, zodat de gellak zich goed kan hechten aan de nagel. De volgende stap is het aanbrengen van een primer. Deze hoef je niet onder de gellak lamp te houden en kun je gewoon laten drogen. Bij de derde stap breng je eerst een dun laagje base coating aan  dat je vervolgens 2 tot 3 minuten onder de gellak lamp laat drogen. Op deze droge laag breng je vervolgens de lak aan in de kleur die je hebt uitgekozen. Wanneer deze kleurlaag is aangebracht, dien je opnieuw de nagels 2 minuten te laten drogen. Daarna herhaal je dit proces tot de juiste dekking is bereikt. Tot slot breng je de topcoating aan en laat je ook deze weer 2 minuten drogen. Daarna zul je zien dat de lak mooie egaal op de nagel is gehecht. Doorgaans blijft de gellak twee tot drie weken zitten. Daarna zul je langzaam scheurtjes zien en dat is het teken om de gellak te vervangen.

De gellak weer verwijderen

Het verwijderen van de gellak kan op verschillende manieren. Je zult zelf moeten experimenteren welke manier jouw voorkeur heeft. De meest eenvoudige is de eigen gemaakt gellak remover. Hierbij gebruik je geen aceton, maar gewoon een zoutoplossing om de gellak te verwijderen. Doe wat warm water in een bakje en voeg er wat zout aan toe. Een eetlepel zal voldoende zijn. Week vervolgens je nagels ongeveer 20 minuten, waarna je probleemloos de gellak kunt verwijderen.