Nieuw bedrijfspand maar je weet niet welke vloer erin moet? Wij weten raad!

houten vloer

Efficiënt inrichten

Lees hier over het efficiënt inrichten van je woning of bedrijf middels een entresolvloer, etagevloer, mezzaninevloer, of andere verdiepingsvloer. Soms lijkt een bedrijf uit z’n jasje te zijn gegroeid, maar dankzij een andere inrichting blijkt de loods of het magazijn nog groot genoeg te zijn. In sommige gevallen kan een extra etagevloer handig zijn om een pand bewoonbaar te maken.

De verdiepingsvloer heeft zich bewezen

Zo’n entresolvloer of mezzaninevloer heeft zich aan alle kanten bewezen. Vaak is er een tekort aan vloerruimte, maar is de loods wel hoog genoeg. In die loods plaats je dan een bordes met een trap er naartoe. De vloer staat daar als een soort van grote tafel. Omdat dit systeem al een tijd bestaat gingen vele tevreden klanten jou voor, verdiepingsvloeren met eventueel scheidingswanden staan al bij vele bedrijven. Op de gehele constructie staat vijf jaar garantie, zo zeker is de fabrikant omtrent de duurzaamheid van de vloeren en trappen. Omdat de etagevloeren al vaak geplaatst zijn staat de garantie ook op de montage. Het is dus vijf jaar garantie op het geheel.

Het vloeroppervlak kun je verdubbelen

Over het algemeen is een bedrijfsloods zo hoog dat er een vrachtwagen in past. Bedrijfsloodsen zijn dan ook universeel, ook als er geen vrachtwagen in hoeft heeft het een grote roldeur, en is de loods hoog. Enkel als zo’n loods als magazijn wordt gebruikt is die te hoog, want de stellingen in het magazijn zijn nauwelijks hoger dan twee meter. Daarin zit de crux, in dat magazijn kan een extra vloer, en zo ontstaat er boven het magazijn ruimte voor kantoren, een kantine, en eventueel extra aanvulling voor het magazijn. Dankzij die mezzaninevloer of entresolvloer ontstaat twee keer zoveel vloeroppervlakte omdat de hoogte van de loods optimaal benut wordt. Omdat zo’n verdiepingsvloer mooi is, wordt het soms in de woningbouw gebruikt. Met enige regelmaat komt er weleens een kerkgebouw, voormalige fabriek, of ander hoog object te koop. Zo’n hoog gebouw moet dan verbouwd worden tot een woning, en velen zien daar tegenop. Terwijl het zo eenvoudig kan; laat een etagevloer plaatsen, beneden de living en keuken, en op de nieuwe bovenverdieping de slaapkamers. Het bordes of de etage is in de industrie door en door getest, als het ingezet wordt in een woning gaat het decennialang mee. Dan nog een mooie trap naar de bovenetage toe, en het is af.