Rollenbanen vervangen handwerk in magazijnen

Hoe beter je je magazijn benut, hoe efficiënter je werkt. En het resultaat hiervan is: optimaal gebruik van je investeringen. Rollenbanen kunnen hierin een zeer belangrijke rol spelen. Ze besparen tijd en moeite. Ze vervangen handwerk en verminderen vaak ook het risico op werkongevallen. Waar plaats je rollenbanen, welke soorten bestaan er zoal en welk type past het beste in jouw werkplaats? In dit artikel lees je een heleboel informatie!

Verschillende soorten rollenbanen

Rollenbanen bestaan in talloze soorten. Zo heb je om te beginnen rechte rollenbanen en banen die in bochten gaan. Een tweede kenmerk van rollenbanen is de rollen zelf. De rollen kunnen over de volledige breedte, halve breedte of nog een andere opstelling aangebracht zijn. Er bestaan ook rollenbanen met bolvormige rolletjes. Het type vna de goederen die moeten overgebracht worden bepalen het soort rollen. Een ander kenmerk is of de rollenbaan vast staat of op wielen staat om te kunnen verplaatsen. En er zijn rollenbanen die in- en uitgeschoven worden (harmonica-systeem). Rollenbanen worden ook ingedeeld in de manier van bedienen: elektrisch of manueel. Naast al deze kenmerken kies je uiteraard ook de hoogte, de breedte en de lengte van je rollenbaan.

Waar komen rollenbanen te staan?

Een rollenbaan plaats je overal waar je goederen van de ene naar de andere locatie moet verplaatsen. Rollenbanen vervangen met andere woorden het handmatig dragen van de goederen. Of ze vervangen het werk met vorkheftrucks. Rollenbanen kunnen in het midden van een productielijn opgesteld staan. Of ze komen aan het einde van de productie te staan, daar waar de goederen van de band rollen en opgestapeld worden. Je kunt verschillende soorten en types van rollenbanen met elkaar combineren.

Kies de perfecte rollenbaan voor jouw magazijn

Elektrische rollenbanen gaan automatisch. Je hoeft de goederen niet handmatig voort te duwen. Deze worden voor verre afstanden gebruikt of voor goederen die naar boven moeten gerold worden. Niet-elektrisch aangedreven rollenbanen worden voor kleinere afstanden gebruikt of toegepast met een hellingsgraad naar beneden. De goederen verplaatsen zichzelf naar beneden door de zwaartekracht. Uittrekbare rollenbanen zijn ideaal voor een flexibele stapelplaats. Denk bijvoorbeeld aan een vrachtwagen die moet gelost worden en je begint achteraan je stapelruimte te stapelen. Geleidelijk aan duw je de rollenbaan in en kom je zo stilaan naar de vrachtwagen toe. Een goede verkoper zal naar jouw wensen luisteren en meedenken met jouw project. Hij zal jou helpen om je magazijn zo efficiënt mogelijk uit te rusten met rollenbanen. Je goederen worden precies gebracht waar ze moeten zijn, met de meeste zorg en op de meest veilig manier.

Bron: www.eslogic.com