Tips voor een gezond en veilige werkvloer

De meeste tijd in een week verbreng je op werk. Het is dus daarom belangrijk dat je hier veilig bent en ook gezond bent. Dit kan op meerdere manieren natuurlijk. In deze blog noemen wij enkele tips zodat ook jouw werkvloer gezonder en veiliger wordt.

Voldoende beschermingsmiddelen

Dit geldt vooral voor werk met zware machines of jobs waar je gemakkelijk blesseerd kunt geraken. Voor deze jobs is het belangrijk dat er genoeg beschermingsmiddelen voorzien zijn. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld brillen of dikke handschoenen. Zo voorkom je gemakkelijk blessures die je anders 1 week uit het verkeer kunnen nemen.

 Goede bedrijfskleding

Een andere manier is de werknemers van goede werkkleding voorzien. Hier kunnen handschoenen en brillen ook bij horen. Vooral grisport werkschoenen kunnen hier de veiligheid vergroten. Dit zijn dikke schoenen die je voeten kunnen beschermen als er bijvoorbeeld een grote machine op valt. De bedoeling van bedrijfskleding is, dat iedereen het altijd draagt. Je kunt je werknemers beschermingsmiddelen geven, maar de kans is groot dat ze deze niet altijd dragen. Met bedrijfskleding kun je dit veranderen.

Veel groen

Nu dat wij over veiligheid hebben gesproken kunnen wij overgaan naar een gezonder werkvloer. De eerste tip hier is veel groen. Veel planten geven de werkvloer niet alleen een plezante sfeer, maar verzuiveren ook de lucht. Zo ga je zeker dat de lucht die je dag in dag uit ademd, zuiver is.

Er zijn nog veel andere manieren waarop je je werkvloer kunt veranderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ergonomische stoelen. Zo zit je de hele dag lang goed.