Wanneer is het nodig om epoxylijm te gebruiken voor je bedrijfsvloer?

Epoxylijm? Eerst maar even een korte uitleg

Epoxy is anders dan andere lijm- en hars soorten, dat komt door eigenschappen die zorgen voor intense hechting en weerstand tegen andere stoffen zoals water of chemische producten, het is te vergelijken met kristallijm qua samenstelling echter word die meer gebruikt voor sieraden. Het is dus eigenlijk een all-round product wat op bijna alles perfect blijft hechten en dan denken we aan materialen zoals metaal, aluminium, steen, beton of hout. 

Echter is dit veelzijdige goedje niet alleen te gebruiken als lijm, het word ook veel gebruikt als coating over bijvoorbeeld een houten vloer om tegen water en andere troep te beschermen. Ook tijdens het lamineren word epoxy lijm gebruikt om alles netjes op zijn plaats te houden voor lange periode. Bij zo’n hardnekkige samenstelling als deze is het verwijderen ervan dus een hele klus. Het kleefproces gaat van een vloeibaar middel naar een harde substantie, om het te verwijderen moet het weer terug naar een vloeibaar middel om het vervolgens van de ondergrond af te schrapen, een heel klusje dus!

Maar waarom is dit ideaal voor een bedrijfsvloer?

Aangezien het feit dat het, om in korte woorden te zeggen, een sterke lijm is die te gebruiken is op bijna alle materialen, is epoxylijm ideaal om te gebruiken voor een bedrijfsvloer. Aangezien een bedrijfsvloer voor een lange periode niet verandert hoeft te worden is het belangrijk dat de lijm dus ook voor een lange periode klevend blijft, ook dat kunnen we afvinken bij epoxy lijm! Een bedrijfsvloer zal, afhankelijk van het bedrijf, een hoop te verduren krijgen, daar is epoxylijm op voorbereid, door de chemische samenstelling is er weerstand tegen slijtage en vloeistoffen zoals water bijvoorbeeld. Dus eigenlijk de 2 belangrijkste functies voor lijm onder een bedrijfsvloer, lang klevend en een goede weerstand, kunnen we aanvinken.